Jag har inte varit någon jättefantast av torsk tidigare men har med åren kommit att uppskatta det mer och mer.
Denna gång provade jag att rimma torsken innan den gick in i ugnen och det var verkligen jättegott!
Det är annars svårt att salta fisk så att det smakar något med med denna lättrimning så blir det jämnt saltat och fisken blir dessutom lite fastare i köttet.
Kan verkligen rekomenderas!
Recept
500 gram färsk torskfilé
1 dl salt
1 dl socker
1 liter vatten
2 ägg
50 gram skirat smör
en rejäl driva riven pepparrot
Gräslök
Sätt ugnen på ca 160 grader
Koka upp vattnet med socker och salt i.
Låt svalna och lägg sedan i fisken i vattnet i ca 30-40 minuter.
Ta upp fisken och lägg den i en ugnsform.
Täck med lite folie och sätt in i ugnen ca 20-30 minuter.
Håll koll på fisken så den är färdig men absolut inte torr.
Ta ur formen och servera med hårdkokta finhackade ägg, lite skirat smör, riven pepparrot och finklippt gräslök.
Tillbehör
Smörstekta champinjoner med schalottenlök och vitlök.
Pressad potatis är supergott till men ingick inte i menyn denna dag.
Och sen har vi den gamla favoriten med breasola som förrätt.
Jag skulle antagligen kunna äta detta 7 dagar i veckan om bara möjligheten gavs.
Nedan en bild av vårt favoritvin, Groenland från Sydafrika.
Tyvärr har det utgått även ur beställningssortimentet så vi får hushålla med de flaskor vi har kvar.
Imorgon är det dags att hämta hem yngste sonen från hans resa runt i världen.
Det ska bli spännande att höra om hans erfarenheter från resan och de ställen han varit på.
Lite luttrad är man för han är min tredje son som gjort en resa runt i världen.
Jag har inte varit alls lika nervös denna gång som jag var när äldste gav sig iväg.
Glad och tacksam dock för att han är på väg hem så man får krama om honom igen.
Jag har laddat kylen med mjölk för jag gissar att det är en av de saker han har saknat mest.
Nu kanske det kan bli lite fart på matlagningen igen för den har verkligen gått på sparlåga ett tag nu.
ser gott ut
SvaraRadera