måndag 3 september 2012

Kyckling i ädelost- och valnötssås!

Denna sommar har man fått försöka fånga solen de stunder den valt att titta fram.
 
Vi har varit ganska duktiga på det även om vi precis som alla andra släpat trådgårdsdynor fram och tillbaka mellan skurarna.
 
I lördagskväll fick vi i alla fall några fantastiska timmar i solen, kanske de sista för denna sommar.


Ljuvligt var det även om det ganska snabbt blir kyligt när solen går ner.
 
 
Recept
 
Kyckling i ädelost- och valnötssås
175 grader i ugnen
 
4 kycklingfiléer
100 g ädelost, jag hade Kvibille gräddädel
50 gram Västerbottenost
1/2 dl grovhackade valnötter
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 tsk soja
1 tsk torkad timjan
1 msk kycklingfond
Salt och peppar
 
Lägg den råa kyckling i en ugnsfast form.
Välj om du vill ha hela kycklingfiléer eller dela dem i mindre bitar.
 
Blanda grädde, mjölk, kycklingfonden, soja och vetemjölet i en kastrull.
Värm försiktigt under omrörning.
Låt koka några minuter på låg värme.
Späd med lite vatten om den blir för tjock
Blanda ner den smulade ädelosten och Västerbottenosten och låt den smälta ner i såsen.
Krydda med timjan.
Välj om du vill rör ner de hackade valnötterna i såsen eller om du vill lägga dem ovanpå såsen innan du sätter in den i ugnen.
Smaka av med peppar och ev lite salt.
Var dock försiktig med saltet då receptet innehåller ganske många salta ingredienser.
 
Häll såsen över kycklingen i formen och sätt formen i ugnen ca 35-40 minuter.
 
 

 
Vi serverade med en liten portionsform potatisgratäng och en grönsallad.

 
Vi har en vinprenumeration från Marks viner och detta vita vin
 
Nessa var ett mycket gott vitt vin!
 
Tycker nog att de vita viner som funnits med att prova generellt har varit bättre än de röda vinerna.
Det trots att jag oftast hellre dricker röda viner än vita viner.
 
Ful flaska men gott innehåll!

 
Middagen avslutades inne med kaffe, glass och ett litet glas Calvados.
 
Till det en ganska trevlig film i form av
"Friends with kids."
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar