Söndagens middag blev en liten kylskåpsrensning.
Vi har knappt varit hemma och ätit med någon reda under veckan och det hade samlats en hög med små burkar av olika slag som behövde ätas upp istället för att kastas bort.
Recept
1 grillad kyckling eller ca 900 gram kycklingfilé,färdiglagad eller rå
1 stort broccolihuvud
1 paket bacon eller rökt skinka
2 ägg
2,5 dl grädde
1/2 hackad rödlök
1/2 röd paprika
2-3 msk kycklingfond
2 tsk sambal
salt och peppar
2 dl riven ost, gärna med lite starkare smak
(Jag hade dessutom en liten bit gorgonzolaost som jag rev ner i äggsmeten)
Rensa den grillade kycklingen och lägg köttet i en form.
Eller dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Dela broccolin i mindre bitar och blanda ner i formen.
Strö över stekt bacon eller skinka i bitar.
Blanda ägg, grädde,kycklingfond, sambal, hackad rödlök och röd paprika och lite salt och peppar i en skål.
Häll blandningen över kycklingen i formen.
Strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen 200 grader i ca 40 minuter.
Vi åt den som den var utan ris, potatis eller pasta till men den passar även med tillbehör om man så önskar.
Vilken toppenhelg vi har haft!
Vi började redan i fredags när "vår" bank bjöd på 10-årsjubileum. En kanonfest med trerättersmiddag och underhållning.
Vi hade dessutom turen att hamna vid ett bord med mycket trevlig människor.
Det var en av de bästa företagsevent som vi har varit på!
Igår var vi och lyssnade på svågern som sjöng på ett av stadens caféer och valde även att äta lunch där.Valet föll på Ceasarsallad. Den var okay men jag måste säga att min egen är betydligt godare.
Sedan fick vi besök hemma av ett av de vuxna barnen med flickvän.
Idag har vi varit hos min mamma och fikat på eftermiddagen.
Lika trevligt det.
Nu har vi landat i soffan med varsin dator och jag tror inte att det händer så mycket mer idag.
På torsdagkväll ska jag ha större delen av mitt jobb hemma hos mig.
Vi blir 34 personer och även om vi köper färdig mat så har jag lovat att fixa efterrätten.
Den stora utmaningen blir att få sittplats till alla men det ska nog lösa sig.
Tror att vi hade 32 gäster en nyårsafton för några år sedan och de måste ju ha suttit någonstans.
Hej! Du som är matintresserad och tar så fina bilder, vet du om att du kan tävla på Instagram med en bild på din läckraste kycklingrätt och vinna biljetter till att se finalen av Årets Kock live? Bara att ladda upp och tagga #gulapippin :) Läs mer här: http://gulapippin.se/ //åsa
SvaraRadera