Ända sedan vi var i Thailand 2004 och fick de godaste vårrullar som jag någonsin ätit, har jag tänkt att jag skulle försöka göra egna men det har aldrig blivit av förrän idag.
Bilderna är tagna med telefonen då min kamera varit på rymmen några dagar.
Jag hittade riktig vårrullsdeg eller vad man nu ska kalla den och den var verkligen lättjobbad om än lite trixig att få isär.
Recept
Fyllning
400 gram köttfärs
1 paket glasnudlar
2 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk oystersås
1 msk sambal oelek
1 liten röd chili
2 msk Kikkoman soja
ca 2 tsk riven färsk ingefära
salt och peppar
lite äggvita eller helt vispat ägg
20 ark av vårrullsdegen
ca 5 dl neutral olja att fritera i
Fräs löken, vitlöken och köttfärsen i en stekpanna.
Koka upp vatten till glasnudlarna och lägg i glasnudlarna och låt dem ligga i ca 3 minuter men ta av dem från värmen.
Häll av vattnet och skölj dem i lite kallt vatten.
Riv morötterna ganska grovt och blanda ner i köttfärsröran tillsammans med glasnudlarna
Krydda med oystersås, sambal, chili, soja och riven ingefära.
Smaka av med salt och peppar
Låt fyllningen svalna lite
Ta isär ett ark av degen och lägg på en skärbräda.
Lägg på ett par matskedar av fyllningen på arket.
Vik in långsidorna och rulla ihop till en rulle.
Limma ihop flikar med lite äggvita eller uppvispat ägg och se till att det fäster ordentligt.
Värm sedan oljan i en kastrull, ca 120 grader fritera vårrullarna ca 3-4 minuter.
Vänd runt dem efter ungefär halva tiden.
Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
Vi åt dessa med endast färdig Sweat chilisås och lite extra sambal.
De tog lite tid att pilla ihop dessa men det var nog 1000 gånger godare än färdigköpta.
De som blev över frös jag in i styckförpackade utan att fritera i förväg.
Detta kommer att göras många gånger till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar