Jag gillar kronärtskockor i alla dess former.
Oftast blir det i konserverad form då jag aldrig tycks hinna med de färska i någon större omfattning.
I lördags bestämde jag mig för att prova ett recept jag hittade från Maria Montazami på något som egentligen är en varm kronärtskocksdipp.
Nedan finns receptet i en något mindre fet variant än originalreceptet.
Jag serverade den kall vilket gick utmärkt det också.
Tillsammans med små crostini och småbitar av specialknäcke så blev det lite tilltugg till drinken.
Recept
1 burk kronärtskockshjärtan
2 vitlöksklyftor
1 dl grillad paprika på burk
1/2 dl grön eller röd jalapeno
1/2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
2 dl riven parmsanost
lite hackad basilika
Salt och peppar
Blanda kronärtskockorna, vitlöken, majonäs, cremefraiche och kör med stavmixern några sekunder.
Hacka paprikan och jalapenon i mindre bitar och blanda ner.
Hacka paprikan och jalapenon i mindre bitar och blanda ner.
Riv parmesanosten lite halvgrovt och blanda ner den.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Ingen bantarmat direkt även om jag plockat bort 1/2 dl majonäs och 1 1/2 dl crème fraîche från originalreceptet.
Häromkvällen var maken och jag ner på stan en stund och stannade vi till på en liten bar och tog
varsin kaffedrink innan vi gick hem.
Ett bar sätt att värma upp sig på.
Maken tog en en Irish Coffee och jag tog en variant utan whisky men med Amaretto istället.
Jag tycker inte om whisky varken i kaffe eller annars.
Amaretto eller Xanté är supergott att göra kaffedrink på motsvarande Irish Coffee.
Är jag utomlands brukar jag dessutom försöka få den med koffeinfritt kaffe men det funkar aldrig i Sverige.
Vi var ganska ensamma här och blev inte särskilt långvariga heller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar