Gillar man inte koriander ska man inte göra den här rätten!
Gillar man däremot koriander så tror jag att man gillar den här rätten.
Den fungerar både som ljummen och kall.
Jag har förstått att just koriander delar befolkningen i två delar, antingen älskar man den eller så avskyr man den.
Tror inte jag har träffat någon som är neutral inför koriander.
Den fungerar både som ljummen och kall.
Jag har förstått att just koriander delar befolkningen i två delar, antingen älskar man den eller så avskyr man den.
Tror inte jag har träffat någon som är neutral inför koriander.
Fick anledning att plocka fram min julklapp från barnen!
Ett mycket uppskattat fat från Mateus som jag tyckte skulle passa bra som uppläggningsfat för denna rätt.
Listan med ingredienser är lååååång och inte tog det några 15 minuter att göra den heller, snarare 45-50.
Nu hade jag inte särskilt bråttom eller gjorde en grej av att försöka pressa tiden men det var ganska många olika moment.
Recept
4 personer
3 dl couscous
5 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 stora kycklingfiléer
paprikapulver, rökt om du hittar
malen kryddpeppar
salt och peppar
Örtdressing
1 Chili
Koriander, nästan ett helt knippe, spara lite till dekoration
100 gram spenat
2-3 salladslökar
1/2 kruka färsk mynta
2msk olivolja
1/2 pressad lime
salt och peppar
Tillbehör
1 röd paprika
1 gul paprika
Mango motsvarande en hel färsk
1 avocado
50 gram fetaost
pressad lime
Färsk chili
2 msk matlagningsyoghurt
Koka couscousen enligt anvisningar på paketet.
Stoppa allt till örtdressingen i en mixer eller kör med en mixerstav.
Smaka av med salt, peppar och lime.
Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 1,5 cm tjocka.
Krydda med paprikapulver, malen kryddpeppar, salt och peppar.
Stek kycklingfileerna ca 4 minuter på var sida i lite olja i en stekpanna.
Dela paprikan i halvstora bitar och låt fräsa med kycklingen.
Häll över couscousen över ett fat, häll över
kryddblandningen från matberedaren.
Häll över lite olivolja och lite pressad lime.
Lägg på paprikan och bitar av mango.
Skär kycklingen i bitar och lägg över på salladen
Dela avocadon och lägg på bitarna på fatet.
Smula fetaosten, pressa över lite lime, strö över lite av koriandern och färsk
chili
Ringla över lite yoghurt om du vill ha det.
(Jag hoppade över det men knackade istället ut lite granatäpplekärnor)
Jag tycker detta blev riktigt gott men då gillar jag också koriander.
Maten är verkligen färgglad och vacker att titta på.
Inspirerad av alla grönsaker Jamie Oliver har i sina recept så åkte jag iväg och köpte fröer för att så egna grönsaker och kryddor till våren/sommmaren.
Får väl lov att lugna mig lite men just koriander står att man kan så i kruka och ha inne redan nu så det får det bli.
Vilken härlig dag vi haft idag, strålande sol och blå himmel.
Fler sådana dagar önskas så man får lite känningar av våren.
Borde antagligen plantera om blommorna men finns det något tråkigare och skräpigare än det???
Hittade raskt på diverse ursäkter för att inte göra det i dag i alla fall.
Oh vad gott det ser ut!
SvaraRadera