söndag 3 februari 2013

Matsedel vecka 6!

Nu är det dags att försöka komma igång med bättre planering av veckomenyer.

Inspirationen har inte varit på topp den senaste tiden för att prova nytt men nu ska jag göra ett försök igen att prova nya rätter och inte bara gå runt på samma som jag alltid har gjort.

Nu är det ju så att många av våra favoriter ändå har visat sig vara hållbara över tid så det är väl därför de gärna återkommer.

Luncherna i veckorna får bli antingen matlåda på rester eller utelunch.

Jag ska ju börja arbeta vid Medborgarplatsen i Stockholm så jag gissar att det finns en och annan restaurang där som är värd att prova.


Måndag:      Ratatouille med biff och ris, Jamie Oliver

Tisdag:        Torsk med bacon, kapris och pepparrot och kokt potatis

Onsdag:       Spenat- och kantarellasagne med ricottaost

Torsdag:      Chorizo med pasta, Jamie Oliver

Fredag:        Pizza med prosciutto, parmesan och ruccola

Lördag:        Lunch:        Löksill, ägghalvor och potatis

                    Middag:      Oxfilé med gorgonzolabakad potatis och rödvinssky

Söndag:        Lunch:        Pasta med kronärtskocka, ruccola och parmesan

                     Middag:      Krämig fiskgratäng med skogschampinjoner



Jag har aldrig tidigare handlat på Campadre men provade nu för första gången för ett par veckor sedan och köpte dessa varma stövlar till ett mycket bra pris.

Jag har ett par Bally curlingkängor som har minst 12 år på nacken och de är varma och sköna men lite korta i skaften när man rör sig i mer snö vilket jag fått känna på vid några tillfällen under denna vinter.

Inte för att jag hoppas på så mycket mer snö denna säsong men det lär väl komma fler vintrar gissar jag så då kan det vara bra att vara rustad och se till att man kommer ut även i vintern.




Nu är det dags att ta sig ut i solskenet och promenera lite innan det sista av förberedelserna inför veckan startar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar