Nu mognar hallonen i en rasande fart.
Efter att ha tillbringat dryga timmen i hallonhäcken så hade vi mer hallon än vi kunde göra av med under dagen.
Eftersom jag kände för att baka gjorde jag en Hallonkaka som blev perfekt att ha till kaffet.
Kakan är enkel att göra och blir mer ett mellanting mellan kaka och paj.
Jag valde att servera den med vaniljsås men det fungerar lika bra utan något till.
Recept
6 dl hallon
2 ägg
2 dl socker
175 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
Pärlsocker och flagad mandel
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa socker och ägg poröst
Smält smöret och vänd ner det i äggvispet
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vänd ner det i smeten.
Blanda i mjölken så det blir en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant.
Häll på hallonen jämnt fördelat och tryck ner dem lite försiktigt i smeten.
Strö över flagad mandel och pärlsocker och grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.
Servera som den är eller med vaniljsås eller vaniljglass.
Vi har varit några dagar i Tylösand utanför Halmstad och haft det fantastiskt härligt.
Vi bestämde i lördags vart vi skulle åka och kollade vädret och kom fram till att Halmstad var perfekt och det var det verkligen.
Vi bodde på Hotell Tylösand och det var över all förväntan.
Vi åt dock inte på hotellet utan på en restaurang som låg en liten bit bort på stranden och som heter
SALT.
Där fick vi god mat, goda drycker och fantastiska solnedgångar alla tre kvällarna vi var där.
Det var helt fullbokat så för att få äta så fick vi placera oss vid bardisken.
En riktigt god drink fick jag där. Det är min till vänster.
(Min var mycket godare, bara så ni vet!)
Ingredienserna finns nedan i menyns beskrivning.
Vi får väl prova hemma och se om vi får till det.
En fin bit oxfilé!
Maken tog en Marängsviss som var lite annorlunda med bananglass och ett stort chokladsegel.
Den fick han behålla själv.
Jag valde en liten osttallrik istället.
Så här så solnedgången ut alla de tre kvällarna vi var där nere.
Helt fantastisk!
Vi firade bröllopsdag där nere och dukade upp en picnic i sanden. |
På hemvägen stannade vi till i Göteborg och bjöd in det barn som bor där till en lunch i Gothia Tower där vi festade loss på deras kända räksmörgås.
Det var inte helt fel!
Nu får det vara slutfestat för ett tag och vi får återgå till hemlagad mat och syltning och saftning.
När man har varit borta mycket och ätit ute så är det ännu roligare att komma hem och få laga mat och baka igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar