söndag 9 februari 2014

Gräslökspannacotta!

Här kommer ett litet tips på en riktigt god förrätt.

Vi har själva blivit bjudna på denna och det var en riktig höjdare om man gillar räkor och löjrom.

En bra bjudrätt då det mesta går att göra i ordning i förväg.


Recept

2 gelatinblad
2,5 dl mellangrädde
1,5 dl matyoghurt
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad gräslök
100 gram löjrom
24 räkor


Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter
Koka upp grädden
Ta upp gelatinbladen och kram ur dem
Lägg gelatinbladen i grädden och låt smälta ner dem i den varma grädden.

Blanda ner matyoghurten, salt, peppar och gräslök i grädden.

Häll upp blandningen i lagom stora portionsskålar.

Ställ i kylskåpet minst 4 timmar, gärna över natten.

Inför serveringen, dekorera med löjrom, några korslagda gräslöksstrån och några räkor på kanten av glaset.

En liten skiva citron blir gott till också.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar