En föregångare till kladdkakan!
Detta recept fick jag av min f d svägerska för minst 25 år sedan
Det har fallit i glömska under åren men idag provade jag receptet igen och det var precis så enkelt och gott som jag kom ihåg.
Recept
3 dl socker
2 ägg
150 gram smör
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk cacao
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader
Smöra och bröa en form
Vispa socker och ägg poröst
Smält smöret och låt det svalna lite
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och cacao i en separat bunke
Vänd försiktigt ner mjölet i äggblandningen växelvis med det smälta smöret
Avsluta med att blanda ner vattnet i smeten och vänd försiktigt runt så det blandas väl i bunken.
Häll smeten i den förberedda formen
Grädda längst långt ner i ugnen i ca 40 minuter
Min privata dator har pajat!
Jag kan inte förstå att den ska vara så tjurig för att jag spillde lite kaffe på den.
Den hoppade igång och gick att köra på sladd men inte på batteri efter mitt misstag men nu har den gett upp andan helt och hållet.
Nu använder jag jobbets dator och den kan jag inte installera något bildbehandlingsprogram på så det fick bli en mobilbild rakt upp och ner
Det får bli helgens projekt att köpa en ny.
Har allvarliga överläggningar med mig själv om jag ska köpa den nya Mac Air eller den tidigare modellen.
Det är ganska stor prisskillnad och den äldre modellen fyller väl mina behov.
Men nu avslutar vi kvällen och laddar för Valborg i morgon.
Vi har inga planer för kvällen mer än att vi beställt en trerätters meny från en välkänd restaurang i vår "Villastad"
Det är första gången vi gör det och ser med spänning fram emot vad de har att erbjuda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar