Om man tycker om råbiff så kan jag verkligen rekommendera detta recept!
400 gram halvfruset kött av innanlår eller biff
2 schalottenlökar
2 msk kapris
10 svarta oliver
2 äggulor
1 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl cremefraiche
2 msk Dijonsenap
2 msk hackad persilja
1 tsk tabasco
2 tsk worecestershiresås
1 tsk torkad dragon
1 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
4 skivor bröd att steka
Lite kapris att dekorera med och gärna en extra klick Dijonsenap
(Jag hade dessutom lite chornichoner i en egen skål)
- Hacka köttet i mixern när det är halvfruset
- Hacka löken, kaprisen och oliverna fint
- Blanda kött lök kapris och oliver för hand eller i mixer
- Lägg äggulorna i en skål blanda i vitvinsvinägern och Dijonsenapen.
- Häll på oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning med elvisp.
- När du fått fram den majonäsliknande röran så stoppar du och blandar i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar tabasco och worecestershiresås, dragon och finhackad persilja.
- Blanda kött- och lökblandningen med majonäsblandningen.
- Smaka av om det behövs mer av någon krydda.
- Kantskär brödskivorna och stek dem i smör på medelhög värme eller rosta dem i brödrosten.
- Forma biffar av köttet och lägg ovanpå bröskivorna.
- Lägg på de tillbehör du önskar ha mer av, antingen på biffen eller bredvid på tallriken eller i små skålar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar