måndag 6 april 2015

Råbiff på älgkött!

Om man tycker om råbiff så kan jag verkligen rekommendera  detta recept!






400 gram halvfruset kött av innanlår eller biff
2 schalottenlökar
2 msk kapris
10 svarta oliver

2 äggulor
1 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl cremefraiche
2 msk Dijonsenap

2 msk hackad persilja
1 tsk tabasco
2 tsk worecestershiresås
1 tsk torkad dragon
1 tsk salt
2 krm mald svartpeppar

4 skivor bröd att steka
Lite kapris att dekorera med och gärna en extra klick Dijonsenap
(Jag hade dessutom lite chornichoner i en egen skål)

  • Hacka köttet i mixern när det är halvfruset
  • Hacka löken, kaprisen och oliverna fint
  • Blanda kött lök kapris och oliver för hand eller i mixer

  • Lägg äggulorna i en skål blanda i vitvinsvinägern och Dijonsenapen. 
  • Häll på oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning med elvisp. 
  • När du fått fram den majonäsliknande röran så stoppar du och blandar i crème fraichen. Smaka av med salt och peppar tabasco och worecestershiresås, dragon och finhackad persilja.

  • Blanda kött- och lökblandningen med majonäsblandningen. 
  • Smaka av om det behövs mer av någon krydda.

  • Kantskär brödskivorna och stek dem i smör på medelhög värme eller rosta dem i brödrosten.
  • Forma biffar av köttet och lägg ovanpå bröskivorna. 
  • Lägg på de tillbehör du önskar ha mer av, antingen på biffen eller bredvid på tallriken eller i små skålar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar